8 manieren om je smartphone koel te houden

  • Geplaatst op
  • Door Peter Otte
  • 0
8 manieren om je smartphone koel te houden

Je iPhone of Android smartphone kan heel slecht tegen hitte, zoals we die nu in Nederland meemaken, of op je vakantiebestemming. 40-45 graden Celsius is al gevaarlijk. De accu gaat er definitief kapot van en loopt leeg als een emmer met een gat erin. Supersnel. Onomkeerbaar, niet meer te redden.

Koel je iPhone

 

Hierbij 8 tips om je smartphone in de zomer koel te houden

 

Tip 1: uit de zon

Probeer je phone uit de zon te houden. Gewoon alleen op je mobiel kijken als je onder de parasol in de schaduw zit, of binnen. In de zon is trouwens toch lastig met het felle licht, je ziet niet zo veel. Veel telefoons zijn zwart en trekken dus extra warmte aan. Net als een zonnecel. Een paar minuten op een tafeltje in de zon is al funest.

 

Tip 2: uit de hoes

Als je verstandig bent, heb je je iPhone of Android-phone normaal in een stevig hoesje. Het is geen gek idee dat hoesje in deze warme dagen af te doen als je je mobiel niet gebruikt. Dan kan de telefoon zijn warmte beter kwijt. Bij gebruik het hoesje weer omdoen, want je zult altijd zien dat je smartphone juist dan uit je handen valt, zonder hoesje...

 

Tip 3: geen games, apps en wifi uit

Spelletjes, wifi, bluetooth, datagebruik en altijd actieve apps vergen stroom en zorgen dus voor extra warmte. Zet ze in deze warme dagen gewoon uit en laat ze uit. Dat legt minder beslag op de accu, waardoor deze ook langer mee gaat, zowel door de week als op de lange duur. De levensduur van een smartphone-accu loopt met sprongen terug door warmte.

 

Tip 4: Installeer een batterij-app

Laat het batterij-gebruik op je Android-smartphone controleren door een app. DU Battery Saver was één van de beste gratis apps daartoe. Helaas is deze uit de Android PlayStore verwijderd. Second best is Battery Doctor Deze sluit vanzelf apps die onnodig nog open staan, zoals navigatie. Deze app monitort ook de temperatuur. Boven de 40 graden worden de waardes rood. Advies is dan in te grijpen en je mobiel te koelen.

Voor je iPhone zijn er wel apps, maar die hebben het moeilijk. Apple schermt het accudeel steeds meer af voor externe apps. iOS van Apple draait zelf al een eigen accu-besparingsmodus. Wil je meer lezen over iOS en je iPhone of iPad-accu: https://support.apple.com/en-us/HT208387

 

Tip 5: uit, helemaal uit

Zet je mobiel in de vliegtuigstand of gewoon helemaal uit. Als hij niet werkt kan hij ook niet oververhit raken. Lekker rustig ook, geen scherm voor je neus en niet gebeld worden. Echt vakantie!

 

Tip 6: in het water

Als je toch aan het strand zit leg je mobiel dan lekker koel in het water,  Natuurlijk beschermd met een waterdicht hoesje. Ook je normaal waterdichte Sony of Galaxy S5 kan het best in zo'n hoesje want zwembadwater en zeewater zijn funest als het lang inwerkt.

 

Tip 7: 's nacht opladen

Laadt je smartphone nooit op als het heet is. Opladen verwarmt de accu en als het al gloeiend heet is kan de telefoon zijn hitte niet kwijt. Allen 's nachts opladen dus, als het koeler is. Kun je 's ochtends weer met een volle accu op pad.

 

Tip 8 : niet in de auto

Als je met vakantie je smartphone voor navigatie wilt gebruiken loop je een risico. Achter de voorruit in de volle zon loopt de temperatuur enorm op. Met het risico dat je smartphone de pijp aan Maarten geeft. Dat geldt evenzo voor een TomTom of ander navigatie-apparaat trouwens. De airco vol aan wil wel helpen natuurlijk, maar de zonnestralen op het zwarte plastic hou je niet tegen. Laat je elektronica dus ook nooit in  het handschoenenkastje liggen. Niet alleen niet slim wegens gevaar op diefstal na inbraak in je auto. De temperatuur in je auto in de zon loopt altijd op tot 50 graden of meer... Dat merk je wel als je weer instapt... En écht, een 'gekookte' smartphone is niet meer te redden.  

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.