A-serie Samsung groot succes

  • Geplaatst op
  • Door Peter Otte
  • 0
A-serie Samsung groot succes

De A-serie van Samsung is al enige jaren een prima en goedkoop alternatief voor die dure S-modellen.

De A5 (2017) was en is nog steeds een goed verkocht model. Dit jaar door Samsung ook nog geupdate. Met de A-serie probeert Samsung de techniek die in de S-modellen zit ook aan te bieden aan een publiek dat niet de wil en niet het budget heeft om die dure S-types aan te schaffen.

 

Techniek

Natuurlijk is die techniek wel wat versimpeld en de uitvoering van de schermen en de processoren in de A-serie is minder stevig dan bij de modellen uit de S-serie. Maar als je dat dan weer vergelijkt met de echte budgetlijn van Samsung, de J-serie, dan zie je dat Samsung de A-klanten meer verwent dat de J-klanten. De J-modellen zijn écht budget en de mindere van alle Samsung modellen.

Zakelijk adviseer ik dan ook nooit een J-model, maar altijd een passend A-model, of als de klant meer budget heeft het S-model. Gewoonweg omdat je met een J-model zakelijk op den duur vastloopt, de accu gaat sneller leeg, de opslag is sneller vol en de processor trekt al die zakelijke activiteiten (mail, whatsapp, foto's en grote contactlijsten) niet. De J-serie is een consumentenlijn voor mensen met weinig wensen en weinig centen.

 

Goed alternatief

Met een Galaxy A40 van rond de 200 euro doe je je personeel écht een plezier. Of de A50 voor als je net wat groter wilt. En heb je iets meer te makken, dan is de A70 (400 euro) zelfs ook een heel goed alternatief voor de S10 van ruim 1000 euro. Een iets groter scherm en nét nóg wat meer power dan de A40. En wat dacht je van super snelladen, een 35 megapixel camera en een accu van 4500 mAh in de A70... Wie wil er nog een S10??

De smartphonemarkt is al jaren verzadigd en de concurrentie is hevig. Vooral in de toprange gaan de prijzen omhoog en de omzet omlaag. De A-serie is voor Samsung daarom zo belangrijk. Een goede omzet van deze goede en relatief goedkope toestellen houdt het merk overeind en het imago stevig. De verkoop van de S10 valt namelijk fors tegen...En de klant kan daarmee zijn voordeel doen. En dus elke werkgever ook....

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.