Apple presenteert de nieuwe iPhones

  • Geplaatst op
  • Door Peter Otte
  • Geplaatst in iPhone 11
  • 0
Apple presenteert de nieuwe iPhones

De nieuwe iPhone is bekend gemaakt. Wederom geen baanbrekende vernieuwingen. Eén vernieuwing werd zelfs op het laatste moment gedeactiveerd.

De nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 PRO (MAX) zijn 20 september te koop. Tim Cook van Apple presenteerde ze gisteravond in Cupertino met trots.

Deze nieuwe iPhones zouden vier nieuwe eigenschappen hebben:

  • Betere avond/nachtfoto's
  • Meer beeld op de foto's
  • Langere accuduur en
  • Dienen als powerbank

Die laatste functie is op het allerlaatste moment gedeactiveerd. Waarschijnlijk om dat het besturingssysteem het nog niet aankon. iOS 13 wordt 19 september dan ook maar gedeeltelijk uitgerond. De eerste update, 13.1 , volgt al op 30 september.

 

Nachtfoto's

Qua camera, 12 megapixel is netjes, maar waarom daar zo'n lelijk camerablok nodig is is een raadsel. Andere merken met Android komen aan meer megapixels met een veel bescheidener camera-uiterlijk.  Dat de nachtfoto's nu beter worden werd ook tijd. Samsung en Huawei deden dat al tijden goed. Apple liep dus ver achter.

iPhone 11 nachtfoto

Hoe die nachtbeelden er in werkelijkheid gaan uitzien moeten reviews gaan aantonen. Tot nu toe moeten we het doen met de claim van Apple zelf.

 

Meer beeld

De derde verbetering bij de iPhone 11 is meer beeld op de foto. Door één keer op het scherm te tikken krijg je 50% meer beeld. Je zoomt dus uit. Volgens Apple echter zonder kwaliteitsverlies.

Ook hier had Apple een inhaalslag te maken, want bij LG, Huawei en Samsung kon je al lang uitzoomen en kreeg je meer in beeld zonder een paar meter achteruit te hoeven lopen.

 

Langere accuduur

Tenslotte belooft Apple dat de accu voortaan een paar uur langer meegaat. iPhones waren nooit de winnaar in de accurace. Huawei, LG en Sony deden dat véél beter. Die kwamen zonder morren de dag en avond door. Een iPhone moest, tot ongenoegen van veel iPhone-bezitters, rond het avondeten vaak al weer aan de lader. Apple claimt nu op de iPhone 11 PRO modellen tot 18 uur accuduur te gaan halen. 4-5 uur meer dan voorheen. We gaan het zien.

 

Waterdicht

Waar de iPhone 7 in feite al redelijk waterdicht was, bij garantiegevallen hield Apple altijd vol dat een iPhone NIET waterdicht was, alleen spatwaterproof. De nieuwe iPhones 11 zijn nu ook volgens Apple wél waterproof. Tot 2 meter diep zelfs. Maar pas op, in zeewater en zwembadwater gaat je nieuwe iPhone 1a nog steeds kapot.

Dan de rijs, Apple heeft de opvolger van de iPhone XR, de iPhone 11, 50 dollar goedkoper gemaakt. Hoeveel die prijs in euro's wordt moeten we nog gaan zien, maar hij wordt wel goedkoper dan de iPhone XR bij de presentatie. De iPhone 11 PRO-modellen blijven even duur als hun voorgangers, de Xs en XS Max.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.