Blackberry Messenger is niet meer

  • Geplaatst op
  • Door Peter Otte
  • 0
Blackberry Messenger is niet meer

Blackberry Messenger was 10 jaar lang dé manier om veilig met elkaar te chatten. De afgelopen drie jaar namen Whatsapp en FaceBook Messenger die functie echter over. En dus trok Blackberry de stekker uit zijn Messenger.

Tot een paar jaar geleden was Blackberry Messenger de enige manier om veilig en gecodeerd mobiel met elkaar te communiceren. Overheden verboden andere chatmanieren en de foto's van Amerikaanse presidenten met hun Blackberry zijn beroemd. In zijn hoogtijdagen, zo rond 2012, had BlackBerry wereldwijd meer dan 75 miljoen abonnees.

 

Toetsenbordje

Het voordeel van die Blackberry was natuurlijk ook het vaste toetsenbordje, waardoor berichten tikken een stuk eenvoudiger was. Samsung probeerde de tanende rol van Blackberry met wat toetsentoestellen over te nemen, maar dat is nooit écht gelukt.

Intussen maakt Blackberry geen toestellen met het eigen Blackberry OS meer, alle modellen draaien nu op Android en hebben dus vaak Whatsapp als chatmodule. Deze chatapp is wereldwijd zo wijd verspreid dat je met elke vrijwel kennis of relatie kunt appen. Dat kon met Blackberry Messenger natuurlijk al lang niet meer.

 

Roepende in de woestijn

Voor verstokte gebruikers houdt Blackberry de zakelijke versie van Messenger, BBM Enterprise onder Android en iOS nog wel in de lucht. Gratis, dus ook voor particulieren te gebruiken. Maar juist omdat er weinig gebruikers meer zijn ben je met die app roepende in de woestijn. Chatten doe je immers met zijn tweeën en de kans dat je beoogde gesprekpartner Whatsapp heeft is honderden malen groter dan dat ze BBM op hun iPhone of Android-telefoon hebben...

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.