iPhone 12-serie: back to the future

  • Geplaatst op
  • Door PETER OTTE
  • 0
iPhone 12-serie: back to the future

Na 10 jaar is de vormgeving van de iPhone terug waar de iPhone 4 begon, een strak ontwerp met aluminium randen.

De iPhone 12-serie is voor het eerst met z'n vieren. Naast het gewone model, de Pro en de Pro Max is er nu ook een Mini. Niet zo klein als de iPhone 4, 5 of SE 2017, maar eerder het model iPhone 6/7/8. Maar nu loopt het scherm wel tot aan de randen. Geen balken onder en boven meer...

Verder gaat Apple ook mee met het nieuwe 5G-netwerk dat er aan komt. Alle modellen gaan op 5 G werken. En, Apple heeft het oude MagSafe weer opgepoetst. We kennen het al van de Apple Watch en de Macbooks, een magnetisch contact dat vastklikt en stroom doorgeeft. Zo kun je dus voortaan ook je iPhone opladen. Maar voor wie nog steeds een kabeltje wil gebruiken, de lightning poort is niet veranderd. Je moet dan wel een eigen stekker gebruiken, want die zit niet meer in de doos. En ook oortjes ontbreken voortaan.

Grootste vernieuwing, naast de vormgeving, bij deze iPhone 12-serie is de nieuwe Apple-A14 processor. Die belooft supersnel te zijn en die zit ook al in de nieuwe iPad.

Apple A14 soc

Bij die snelheid hoort ook een forse opslag. De nieuwe iPhones krijgen ook een 512Gb model. Daar ben je normaal al heel blij mee in je thuiscomputer en dat zit nu gewoon in je iPhone...

Opvallend is dat de prijzen niet gestegen zijn, eerder een paar tientjes omlaag zijn gegaan ten opzichte van een jaar geleden. De telefoonmarkt is verzadigd en de coronacrisis heeft ook een flinke deuk in de verkopen geslagen. Dus verdere prijsstijgingen waren dit jaar 'not done'.

 

 

 

Reacties

  1. Heikerk Heikerk

    De iPhone 12 ziet er goed uit. Inderdaad uitstekend nieuws dat de aluminium randen zijn teruggebracht. Ik kijk er naar uit om deze telefoon zelf te testen. Dank voor het delen van dit blog!
    Mvg,
    Jolanda

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.