iPhone waterdicht? iPhone 7 is helemaal niet waterdicht

  • Geplaatst op
  • Door Peter Otte
  • 0
iPhone waterdicht? iPhone 7 is helemaal niet waterdicht

De iPhone 7 en 7 Plus zijn volgens Apple nu 'spatwater en stof bestendig'. De specificatie IP67 is echter veel minder spannend dan je op het eerste gezicht geneigd zou zijn tegeloven. Ook Samsung heeft met de S7 onder de specificatie IP68 een waterdichte smartphone. Maar wat is waterdicht?

Apple sluit in de garantievoorwaarden nadrukkelijk nog steeds waterschade uit. De 'waterdichte' status is dus heel betrekkelijk. Een paar tellen in een metertje water moet wel kunnen, maar garanties krijg je dus niet. Met je Samsung  S7 kun je een half metertje dieper. Maar ook maar een half uurtje. Dat is echter wel het verschil. Je kunt er dus mee zwemmen en onder water foto's maken.

Waterdichte iPhone 7? Echt niet...

Maar pas op. Alles heeft ook te maken met waterdruk en de samenstelling van het water. Hoe dieper je gaat, hoe meer druk er is en hoe sneller je smartphone toch gaat lekken. En in zout zeewater en gechloord zwembadwater kun je de waterdichtheid al helemaal vergeten. En vervalt ook direct je garantie. En de waterdichtheid in een stevige waterstraal (jet) is bij de iPhone 7 ook niet gegarandeerd. Dat is IP65. Daaraan voldoen de Sony Xperia's wel, maar de iPhone 7 dus niet. 'Spatwater en stof bestendig', dat is de belofte van Apple. Meer niet... Een waterdicht hoesje blijft dan écht noodzaak. Hoe 'waterdicht' je iPhone 7 ook zou zijn. Immers je weet van te voren nooit hoe je dure iPhone met water in contact zal komen. Dat gaat gegarandeerd niet volgens de testnormen. Een ongelukje in de WC-pot of wasbak is dan wel gedekt, maar voor de rest moet je maatregelen blijven nemen. En kun je niet vertrouwen op alleen de term waterdicht.

Waterdicht hoesje blijft noodzaak

Wil je een waterdicht hoesje voor de gevallen dat je daar behoefte aan hebt (Over-board en Gooper) of wil je een permanente oplossing? Merken als Catalyst en Lifeproof maken ze strak om de iPhone heen en ook zij komen met een iPhone 7 versie. Nu het uiterlijk daarvan bekend is zijn ze ze aan het maken en uitgebreid aan het testen. Want zij verkopen natuurlijk alleen een waterdicht hoesje als ze 200% zeker zijn van de waterdichtheid. Met die hoesjes kun je namelijk gewoon wel in zee en in het zwembad te water. En dus ook snorkelen, op zoek naar mooie foto's.  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.