iPhone batterij kalibreren

  • Geplaatst op
  • Door Peter Otte
  • 0
iPhone batterij kalibreren

Je iPhone batterij vervangen is soms het eerste wat in je opkomt als je iPhone batterij ineens snel leeg lijkt. Maar met het regelmatig je iPhone batterij kalibreren kun je die iPhone batterij vervangen nog even uitstellen.

Kaliberen klinkt als een moeilijk woord en de meeste mensen zullen denken aan een beeldscherm. Om de kleuren levensecht weer te geven.

Maar ook de accu van je iPhone kun je kalibreren. Dat moet ook af en toe omdat de meter rechts bovenin niet altijd de juiste accureserve weergeeft. Soms is de waarde hoger dan de werkelijkheid en valt de iPhone  met nog 20% restaccu ineens uit. En soms denk je dat je snel naar de lader moet, terwijl er in werkelijkheid nog voldoende prik in de accu zit om nog even door te kunnen werken.

 

Batterij iPhone snel leeg

Het is een frustratie natuurlijk. Je werkdag is nog niet half voorbij en de batterij geeft nog maar 20% aan. De batterij van je iPhone lijkt of is snel leeg. Hoe moet je dan zonder lader de avond halen?

De kalibratie kán een oplossing zijn. En een iPhone batterij kalibreren doe je zo:

  1. Schakel alle stroomvreters uit: wifi, bluetooth, mobiele data en schakel je helderheid terug.
  2. Leg de iPhone weg en raak 'm niet meer aan. Speel bijvoorbeeld een gedownloade playlist af van Spotify of een offline film van Netflix. Maak die accu écht leeg en laat de iPhone vanzelf uitgaan.
  3. Pak je originele Apple-lader (snoer én stekker) er bij en hang de iPhone er aan. Laadt 'm 100% op en laat 'm daarna nog zeker anderhalf uur aan de lader hangen. Maar gebruikt 'm in die periode niet. Laat 'm uit!
  4. Haal de iPhone van de oplader en zet de iPhone aan door de aan/uitknop én de homebutton tegelijk 10 seconden in te drukken en het Apple logo verschijnt. De kalibratie begint.
  5. Ga 'm na het voltooien van de kalibratie en het volledig opstarten gewoon gebruiken.

 

iPhone batterij vervangen

Herhaal deze kalibratie elk kwartaal, dus vier keer per jaar. Dan zul je zien dat de waardes recht bovenin beter kloppen en weet je ook zeker dat je de iPhone batterij vervangen moet als hij na een kalibratie nog steeds niet beter functioneert en je iPhone loopt nog steeds snel leeg.

Immers deze reset verbetert niet de technische kwaliteit van de accu zelf, alleen de schil eromheen, de accumeter, wordt terug naar af gezet. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.