Refurbished iPhone: goed en goedkoop

Refurbished iPhone: goed en goedkoop

Telefoons opknappen en opnieuw gebruiken is in Nederland nog vrij onbekend. We hebben er zelfs geen woord voor, dus lenen we maar uit het Engels: refurbished. Maar wat is het nu precies?

Refurbished iPhones zijn iPhones die in de VS of in Europa al eerder zijn gebruikt. Ze zijn ingeruild voor een nieuwer model. Vaak zakelijke toestellen of afkomstig van een afgelopen abonnement, waarbij de klant een nieuwe telefoon mocht uitzoeken en de oude is ingeleverd.

Smartphones zijn tegenwoordig zo goed gebouwd, dat ze veel langer meegaan dan de gemiddeld 18 maanden die ze nu bij een eerste eigenaar in gebruik zijn. Na het afdanken verdwijnen veel van die nog prima telefoons in een lade. 

Het is goed voor het milieu als al die oude telefoons een nieuw leven krijgen. In plaats van dat ze in de la blijven liggen of zelfs in het huisvuil terecht komen. Smartphones bevatten schadelijke stoffen die je niet in het milieu wil hebben. Ook zitten er heel zeldzame metalen in, zoals wolfraam, die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden. Zonde dus om weg te gooien.

Refurbished iPhone is geen reclycling

Maar een refurbished iPhone is geen vorm van recycling, het toestel blijft intact en functioneel. En wordt niet tot losse te recyclen onderdelen uit elkaar genomen. Hoewel dat bij sommige zwaar beschadigde en niet te herstellen toestellen wél kan gebeuren. De teruggewonnen onderdelen worden dan gebruikt om beter uitziende toestellen waar wél wat aan mankeert weer te herstellen.

De refurbished iPhone wordt integraal nagekeken, weer helemaal opgeknapt, schoongemaakt en indien nodig gaan er zelfs nieuwe of vervangende onderdelen in. Ook een nieuwe accu als bij doormeten blijkt dat deze niet meer okselfris is. Natuurlijk niet altijd de originele onderdelen van Apple. Vaak wél de nog prima delen van de telefoons die niet meer te verkopen waren. Dat drukt ook de prijs weer.

Refurbished iPhone: let op de garantie

Waar let je op bij een refurbished iPhone?

  • Een te lage prijs kán nooit goed zijn. Dat zijn er inferieure onderdelen gebruikt.
  • 2 jaar garantie is inmiddels standaard, neem niet zomaar genoegen met maar 6 maanden
  • Kijk waar je akkoord mee wil gaan, zijn krasjes of deukjes OK, dan ben je nóg goedkoper uit.
  • Er zijn A, B en C-modellen. 

Naast de refurbised iPhone zijn er ook Samsung toestellen en telefoons van andere merken die een twee leven krijgen. Een refurbished iPhone is gemakkelijker te vinden. Komt ook omdat er meer vraag is naar goedkope refurbished iPhones.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.