Refurbished iPhone: goed en goedkoop

Refurbished iPhone: goed en goedkoop

Een refurbished iPhone is een oude iPhone die is opgeknapt. Er zijn een aantal specialisten die zelf opknappen en doorverkopen, maar Apple zelf verkoopt ze ook.

Een refurbished iPhone is een oude iPhone die is opgeknapt. Er zijn een aantal specialisten die zelf opknappen en doorverkopen, maar Apple zelf verkoopt ze ook. Het is goed voor het milieu als al die oude telefoons een nieuw leven krijgen. In plaats van dat ze in de la blijven liggen of zelfs in het huisvuil terecht komen. Smartphones bevatten schadelijke stoffen die je niet in het milieu wil hebben. Ook zitten er heel zeldzame metalen in, zoals wolfraam, die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden. Zonde dus om weg te gooien.

Refurbished iPhone is geen reclycling

Maar een refurbished iPhone is geen vorm van recycling, het toestel blijft intact en functioneel. En wordt niet tot losse te recyclen onderdelen uit elkaar genomen. Hoewel dat bij sommige zwaar beschadigde en niet te herstellen toestellen wél kan gebeuren. De teruggewonnen onderdelen worden dan gebruikt om beter uitziende toestellen waar wél wat aan mankeert weer te herstellen. De refurbished iPhone wordt integraal nagekeken, weer helemaal opgeknapt, schoongemaakt en indien nodig gaan er zelfs nieuwe of vervangende onderdelen in. Ook een nieuwe accu als bij doormeten blijkt dat deze niet meer okselfris is. Natuurlijk niet altijd de originele onderdelen van Apple. Dat drukt ook de prijs weer.

Refurbished iPhone: let op de garantie

Waar let je op bij een refurbished iPhone?

  • Een te lage prijs kán nooit goed zijn. Dat zijn er inferieure onderdelen gebruikt.
  • 2 jaar garantie is mogelijk, neem niet zomaar genoegen met maar 6 maanden
  • Kijk waar je akkoord mee wil gaan, zijn krasjes of deukjes OK, dan ben je nóg goedkoper uit.
  • Er zijn A, B en C-modellen. 

Naast de refurbised iPhone zijn er ook Samsung toestellen die een twee leven krijgen. Vooral de gewilde Samsung Galaxy S7 is als refurbished Samsung Galaxy S7 te koop. De keus is niet zo groot als bij Apple. Een refurbished iPhone is gemakkelijker te vinden. Komt ook omdat er meer vraag is naar goedkope refurbished iPhones

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden