Sauna selfie razend populair

  • Geplaatst op
  • Door Peter Otte
  • 0
Sauna selfie razend populair

Je smartphone mee de sauna in om een selfie te maken. Waarom doen mensen dat in vredesnaam?

Vorige week tijdens de zomervakantie in Zuid-Frankrijk schoven in de sauna van het vakantiecomplex ineens een moeder en haar twee dochters de Hammam binnen. De iPhone 7 werd door dochter 1 onder de glazen deur gelegd, half binnen, half buiten.

Na een kwartiertje zweten kregen ze genoeg van de warmte en gingen ze in de eendenpas het stoombad uit. Dochter 1 bukkend voor haar iPhone 7, die drijfnat en halverwege gloeiend heet was geworden. Opmerkelijk genoeg deed het ding het meteen toen ze de powerknop indrukte.

 

Finse sauna

Buiten de hammam, in de doucheruimte gingen ze gedrie op een rijtje staan, en dochter 1 maakte een serie selfies. Dochter 2 herhaalde dat met haar Samsung S8 in de ruimte met bubbelbaden én in de Finse sauna. Moeders liet het zich allemaal welgevallen en lachte vrolijk mee op de sauna-selfies tussen beide tienerdochters in.

Ik vond het hele tafereel nogal opmerkelijk en besloot na thuiskomst eens te zoeken op 'sauna-selfie'. En verdraaid, het schijnt een rage te zijn...

 

Verboden

Nu is het meenemen van een smartphone in commerciële sauna's ten strengste verboden. De AVG-wet beschermt de privacy van bezoekers. En in een échte sauna lopen de bezoekers vrijwel altijd allemaal naakt, dus logisch dat je daar niet gekiekt wilt worden door een medebezoeker.

In Centres de Bien êtres van bijvoorbeeld dit Franse vakantiepark is geen personeel en doet iedereen wat-ie wil. Zeker de mensen die voor het eerst met hun gat in een sauna of stoombad gaat zitten, gekleed en wel. Die hebben geen idee hoe het hoort...

 

Niet waterdicht

Blijft die smartphone zelf, vind die dat saunabezoek eigenlijk wel leuk? De meeste smartphones zijn nog steeds niet waterdicht, ook de nieuwste iPhones niet. Dat ze het gewoon blijven doen, ook in het bubbelbad, is gewoon geluk hebben. De schade op langere termijn mag duidelijk zijn, zeker als je zo'n iPhone ook nog -al is het maar gedeeltelijk- tot tegen de 80-90 graden opwarmt...

De corrosie in de oplaadpoort en als je pech hebt ook dieper het toestel in gaat de weken na het saunabad gewoon door. Als de smartphone dan gek gaat doen hoef je van Apple niet meer te rekenen op enige garantie. Je kunt je iPhone dan meteen afschrijven, want repareren is dan onbegonnen werk. De combi van hitte en water is onherstelbaar.

Kortom sauna-selfies? Waarom in vredesnaam?

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.