Tien jaar Phonextra

  • Geplaatst op
  • Door Peter Otte
  • 0
Tien jaar Phonextra

Phonextra bestaat 10 jaar. En de punt NL is eraf. Geen webshop meer. En dus is er na tien jaar ook een nieuw logo.

Phonextra bedient in principe geen particulieren meer. Dat heb ik wel gezien. Al die retouren van al die door de Zalando's en Wehkampen van deze wereld tot op het bot verwende mensen.

 

Jemig wat heb ik veel verdiend in die tijd. En wat heb ik ook veel méér nog uitgegeven. 

In februari 2012 vroeg bol.com me hun eerste preferred telecompartner te worden. Ze mochten geen iPhones verkopen en die waren toen net enorm populair aan het worden. Ik kon ze wel leveren. Die zomer zat ik op Tenerife dus elke dag 20-50 orders te verwerken op de hotelkamer. Tot verdriet van mij jonge gezin...

 

Goud

Er kwam ook in de jaren erna behoorlijk wat binnen. Maar omdat ik vond dat mijn klanten goed en snel bediend moesten worden legde ik de hoesjes en andere accessoires bij verzendcentra als WSSN, NicOud en Montapacking, die tot 23.30 uur konden versturen. E-fulfilment met een mooi woord. En ik ging adverteren op Beslist.nl. En ik nam een kantoor. Vanuit huis werken met jonge kinderen was geen doen. Ik dacht groot. Maar dat was ik eigenlijk niet.

 

Goud heeft het gekost en ik liep er op leeg. Zeker toen rond 2016 iedereen opeens op bol.com kon verkopen. Starters met zakken met geld van investeerders (Smartphonehoesjes.nl bijvoorbeeld) haalden me links en rechts in. De klad kwam erin, daar kon ik niet tegenop.

 

In september 2016 werd ik lid van Business Network International (BNI) en leerde ik dat zakelijk verkopen tóch net iets slimmer was. Helaas moesten we bij BNI Moonlight in Naaldwijk alle zeilen bijzetten om de club overeind te houden. Wat uiteindelijk niet gelukt is en in januari 2018 sloot ik aan bij BNI de Fazant in Nootdorp.

 

Daar ben ik nu 2 jaar lid en merk ik dat het écht werkt om binnen zo'n netwerkclub bekend te zijn. Met een duidelijke visie en duidelijke boodschap. In het begin was ik nog die man van de hoesjes. Of van de autohouders. Nu is het beeld veel genuanceerder en weten ondernemers me te vinden voor al hun telecombehoeften.

 

Ik heb ook veel geleerd. Dat een kantoor niet meer nodig is als je toch altijd bij je klanten langs gaat. Dat je favoriete voetbalclub sponsoren meer kost dan een seizoenskaart... En dat voorraad killing is. Hoeveel ik de afgelopen maanden niet heb weggegooid aan iPhone 4- en 5 hoesjes en Samsung Galaxy S5/S6 en S7 hoesjes. In de telecom veroudert alles razendsnel en dan zelf voorraad houden terwijl je vrijwel niets verkoopt is niet slim.. Alle hardware en hoesjes gaan nu direct van de leverancier naar de klant.

 

MKB en ZZP

Ik ben vanaf nu meer dan ooit dé mobiele werkplek-specialist voor MKB en ZZP.

Dus nieuwe en refurbished smartphones en tablets, ook geleased, zakelijke mobiele abonnementen, (bedrukte) telefoonhoesjes, verzekeringen en reparaties. Voor MKB en ZZP.

Voor MKB-bedrijven dus met personeel, die overal en nergens willen kunnen werken, maar daar problemen bij ondervinden, omdat de apparatuur niet werkt hoe en waar zij zouden willen. Daar ga ik graag op de koffie. En kan ik frustraties dit jaar verder voorkomen.

Want hoeveel ondernemers worden nog dagelijks geremd in hun werk door haperende apparatuur en slechte verbindingen? Terwijl ze gewoon willen doen waar ze goed in zijn, ondernemen en hun klanten helpen. Daar hoort goed gereedschap bij en daar kan ik met Phonextra in voorzien.

 

Phonextra dus, om ook in 2020 mobiel succesvol te zijn!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.