• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Waterdicht

 

Waterdicht is de heilige graal van elke mobiele telefoonbouwer. Immers ongelukken met water zijn na kapot-vallen de grootste oorzaak van een kapotte smartphone. Waterdicht maken van een smartphone is geen sinecure. Immers er zitten gaten in elke smartphone voor de oplader én het snoertje voor de headset. En soms is er ook een losse accudeksel. En dan de mate van waterdicht. Kun je er mee zwemmen? Onder water foto's maken? En hoe lang en hoe diep? En ondervindt de smartphone geen schade nadat je weer uit het water komt en 'm vergeet zorgvuldig af te drogen. Zeewater en zwembadwater zijn nogal aggressieve goedjes. De chemische reactie van je smartphone, ook binnen in de poorten, met zeewater en zwembadwater is nauwelijks écht te voorspellen.

Waterdichte telefoon

Sony, het merk dat begon met waterdichte telefoons, bedacht klepjes voor die gaten. Maar dat werd na veel gebruik kwetsbaar en dus was de Xperia smartphone met die klepjes al snel geen waterdichte telefoon meer. Twee jaar geleden kwam Sony zelf en later ook Samsung met de Galaxy S5 al met van binnen afgesloten poorten, zonder klepjes. Het water kan dus wel de gaten in, maar komt niet bij de gevoelige onderdelen binnen in de telefoon. Een techniek die nu ook door Apple is overgenomen in de zogenaamd waterdichte iPhone 7. Alleen Apple garandeert geen écht waterdichte telefoon. Spatwaterdicht is een betere term. Een iPhone 7 die in het water alsnog kapot gaat valt buiten de garantie. Waterschade bij een iPhone 7 kan dus nog wel degelijk voorkomen.

Waterdicht hoesje

Om elke smartphone waterdicht te maken is er een waterdicht hoesje. Gewoon een waterdichte bescherming om de smartphone heen, om het water buiten te houden. Dat kan een soort zakje zijn, een waterdicht hoesje. Of een strak sluitend geheel, zodat de vorm en functionaliteit van de smartphone intact blijft. Zulke hoesjes kun je ook gewoon laten zitten in het dagelijks gebruik. Zeker die van Catalyst zijn ook nog eens valproof, dus beschermen je dure iPhone tegen een onverwachte val op een harde ondergrond. En de bescherming tegen water kan een combinatie zijn van waterdicht en functie. Bijvoorbeeld een waterdichte fietshouder. Of een waterdicht bandje voor de Apple Watch.